EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов дом на Mercedes-Benz в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов дом на Mercedes-Benz в София

mail15:07 | 22.11.2021прегледи 633 коментарикоментари 0


Генералният дистрибутор на Mercedes-Benz за България Силвър Стар постави началото на изграждането на собствен мултифункционален комплекс в София, където ще предоставя пълната гама от услуги в областта на продажбите и следпродажбеното обслужване за леки и товарни автомобили. На церемонията по символичната първа копка участваха Хубертус-Улрих Клинк, ръководител на Икономическия реферат на Посолството на Федерална република Германия в София, главният архитект на район Кремиковци Мартин Кафеджиян, Ролф-Юрген Заерле, главен изпълнителен директор на Силвър Стар, Александър Бабанин, изпълнителен директор на Силвър Стар, представители на фирмата за строителен надзор – MMV Engineering, на архитектурното студио IP Architects, на проектните мениджъри от MBL, на отговорната за строителството на обекта JUNG, както и целият мениджърски екип на компанията, която представлява Mercedes-Benz в България. 

„Това е един изключителен момент за мен и за колегите ми, които посветиха повече от година на старта на този предизвикателен проект. За нас построяването на собствен дом в София е историческо събитие, тъй като там ще можем да предложим на своите клиенти, традиционно високо качество на обслужване и невероятно клиентско преживяване, а на своите колеги – още по-добро работно място“, заяви по време на церемонията г-н Ролф-Юрген Заерле, главен изпълнителен директор на Силвър Стар. 

„За мен е удоволствие да присъствам на церемонията по откриването на новия мултифункционален комплекс на Силвър Стар, генерален дистрибутор на една от най-разпознаваемите германски компании – Mercedes-Benz. По време на пандемията от COVID-19 това е много положителен знак за успешно бъдеще на България и Германия”, заяви Хубертус-Улрих Клинк, ръководител на Икономическия реферат на Посолството на Федерална република Германия в София. 

Новият дом на Силвър Стар и Mercedes-Benz в София ще бъде разположен на изключително комуникативно място, в индустриалната зона на район Кремиковци на Столична община, между Челопешко шосе и Околовръстен път и е с адрес бул. Челопешко шосе 52. Там, на територия от общо над 65 000 квадратни метра, клиентите на Силвър Стар ще получат заслуженото най-високо качество на обслужване. След построяването му комплексът ще посреща гости с впечатляващ модернистичен шоурум от 1700 квадратни метра и с изцяло новооборудвани сервизи за леки и товарни автомобили на площ от 8700 квадратни метра. Общата разгърната застроена площ на комплекса е в размер на почти 13 000 квадратни метра, като е предвидено сградата да бъде на два етажа. Общата инвестиция, която групата Силвър Стар планира за построяването на комплекса е в размер на 18 млн. евро.

На първия етаж, освен шоурум и приемна за леки автомобили, изпълнени в най-новите тенденции на марката, ще се помещават приемна за товарни автомобили, както и 2 сервиза - за леки и за товарни автомобили и автобуси, склад за резервни части, каросериен и бояджиен сервиз, както и тренинг център. Ще бъде изградено и първото за българския пазар закрито сервизно лоби за леки автомобили, където клиентите на Силвър Стар ще могат да паркират, а сервизните консултанти,  независимо от климатичните условия навън, ще могат да осъществят безпроблемно първоначален оглед. 

На кота нула ще бъде построен и автокозметичен център за леки и товарни автомобили. Офисната част на сградата ще е разположена на втория етаж, като ще предлага обширно споделено пространство с модерни и иновативни работни места, изцяло съобразени с процесите по дигитализация, които протичат в компанията. 

С построяването на столичния комплекс, общата инвестиция на група Силвър Стар в България от началото на дейността й през април 2017 г. ще достигне 45 млн. евро, като за същия период компанията е продала над 7300 превозни средства. Силвър Стар е най-динамично развиващото се дружество на българския автомобилен пазар, като се очаква до края на 2021 г. приходите от дейността му да достигнат 150 млн. евро. 

След Варна, Пловдив и Бургас, софийската локация ще бъде четвъртият собствен комплекс на Силвър Стар в България. Компанията притежава и представителен обект в Sofia Ring Mall - уникална пазарна концепция, комбинираща луксозни автомобили и богата лайфстайл колекция от аксесоари на едно място.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150