EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нов германски завод в Плевен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов германски завод в Плевен

mail13:35 | 27.09.2018прегледи 626 коментарикоментари 0


В Плевен официално започна строителство на нов завод, в който инвеститор от Германия предвижда да вложи 32 милиона евро и да разкрие над 2000 работни места до 2020 г. Това е шанс за реиндустриализация на Плевен и целия регион, който заслужаваше, заяви по време на церемонията вицепремиерът Томислав Дончев. По думите му този процес в Юга е факт. Време е това да се случи и в Севера - това ще промени България, допълни той.

"Няма развита държава, която базира БВП само на туризъм, земеделие и услуги, без силно производство. Към момента делът на производството от БВП е почти 30 на сто, бих се радвал да бъде повече", каза Дончев.  Според него трябва да се развива производство с висока принадена стойност - това означава повече квалифицирана работна ръка, да върнем специалистите от чужбина, по-добри заплати, повече данъци за Държавния бюджет. Държавата се стреми да помага, като не пречи, като не създава различни административни трудности и бариери. Той каза още, че предстои автомагистрала "Хемус" да свърже Плевен с магистралата София - Варна, както Севера да бъде свързан с Юга.

"Приоритет за правителството е образованието, да се опитаме да върнем повече българи от чужбина. България има един голям капитал, който в момента не е тук. Всяко връщане на квалифициран работник е знак, тенденция, която би могла да промени бъдещето на България за добро", посочи Томислав Дончев, цитиран от БТА.

В тържеството участваха представители на инвеститорите на най-високо ниво - Ралф Маус и Ралф Зингман, министърът на икономиката Емил Караниколов, заместник-министърът Лъчезар Борисов, областният управител Мирослав Петров, кметът на общината Георг Спартански.

Новият завод в Плевен ще бъде с площ от над 30 хиляди кв.м. от които около 14 хиляди са производствени мощности. Първата производствена зона се планира да започне дейност до края на 2018 г.


Тагове: завод, Плевен
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905