EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Нов борд на Търговска банка Виктория

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов борд на Търговска банка Виктория

mail10:45 | 13.06.2014прегледи 2707 коментарикоментари 0


Общото събрание на акционерите освободи от длъжност и от отговорност досегашните членове на Надзорния съвет и избра нов Надзорен съвет на Търговска банка Виктория ЕАД, съобщи банката . В борда влизат Радосвета Василева, Орлин Русев и Абдул Салам Мохамед Абдулах Ал Муршиди. Радосвета Василева е дъщеря на Цветан Василев, тя е получи одобрение от БНБ по реда на Закона за кредитните институции за член на Надзорния съвет на Креди Агрикол България ЕАД. Новите членове на борда няма да получават възнаграждение за дейността си до постигането на заложените в бизнес плана цели, се отбелязва в съобщение на банката.
Надзорният съвет на Търговска банка Виктория ЕАД взе решение за избор на Радосвета Василева за Председател на съвета, както и взе решение за подаване на искания до БНБ за издаване на одобрение за избор на двама нови членове на Управителния съвет и изпълнителни директори на Търговска банка Виктория ЕАД.
Номинираните са Александър Маринов – началник на управление „Картов център и международни комуникации” в КТБ АД, и Александър Драговчев – управител на Финансов център София-юг на КТБ АД.

Търговска банка Виктория ЕАД е новото име на Креди Агрикол България ЕАД. Промяната в името на финансовата институция се извърши на извънредно Общо събрание на акционерите на Креди Агрикол България ЕАД, което се проведе непосредствено след като КТБ АД придоби 100% от капитала на банката.

С друго свое решение Общото събрание избра специализираното одиторско предприятие КПМГ - България ООД, с което да се сключи договор за извършване на независим финансов одит, и което да провери и завери годишните финансови отчети на банката за 2014 г. и надзорните отчети, определени от БНБ.

Членовете на Одитния комитет на Търговска банка Виктория ЕАД са сменени, а специализираната служба за вътрешен одит има нов ръководител. Това е Христо Христов – вътрешен одитор от КТБ АД с дългогодишен опит.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg