EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НКЖИ приключи проект = 8,6 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НКЖИ приключи проект = 8,6 млн. лв.

mail08:16 | 20.08.2015прегледи 4956 коментарикоментари 0


8 638 808 лева без ДДС е стойността на успешно приключил проект на ДП НКЖИ. Най-големият работодател в страната с повече от 12 хиляди служители успешно внедри високотехнологична система за планиране и управление на ресурсите (СПУР). Проектът е реализиран от обединение АДНЕС, което включва водещите IT компании НЕСС Чехия и Адвен България и е осъществен по приоритетна ос 5 - „Техническа помощ” на ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие. Системата ще осигури на мениджмънта винаги актуална и точна „снимка“ на това, което се случва в структурата.
Според договора беше изготвена детайлна концепция за внедряване на Системата за планиране и управление на ресурсите, беше изградена хардуерна инфраструктура и
доставен базов софтуер, беше инсталирана, конфигурирана и интегрирана цялата система. След това бяха направени тестове за приемане на системата в реална експлоатация, както и проведено обучение на персонала. Като част от проекта, компаниите от обединението използваха софтуерни и хардуерни технологии на водещи международни компании, необходими за реализирането на системата. Това е първият проект от подобен мащаб не само в България, а и на Балканите. 1/7 част от модулите в него представлява управлението на човешките ресурси и може да се каже, че отпимизация в това отношение представлява подпроект. Един от най-големите плюсове на проекта е унифицирането на данните, както и намаляването на документацията на хартиен носител. Особеност на този проект, финансиран с евросредства, е че става дума за държавно предприятие, което вече разполага с международно признат инструмент за корпоративно управление.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg