EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нискотарифни компании: 100% по-малко пътници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нискотарифни компании: 100% по-малко пътници

mail07:10 | 08.05.2020прегледи 2670 коментарикоментари 0


Най-голямата нискотарифна компания в Европа Ryanair е отчела спад от 99,6% в броя на пътниците през април. Авиокомпанията съобщи, че е превозил 40 000 пътници този април спрямо 13,5 милиона през същия месец на миналата година. Авиопревозвачът очаква броят на пътниците да остане минимален през май и юни заради сегашните ограничения за пътуване.

Друг нискобюджетен авиопревозвач - Wizzаir, отчете спад от 97,6%, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Авиокомпанията е имала 78 389 пътници през април спрямо 3,3 милиона през същия период на миналата година, но очаква данните да се подобрят този месец.

Според разпространено в края на април изследване на компанията Boston Consulting Group заради коронавируса авиокомпаниите по света са спрели от експлоатация над 17 000 самолета или 49% от авиопарка си. Най-сериозен е ударът върху компаниите, извършващи международни полети, а не вътрешни.

Амбициозните планове на Wizzаir

Уизеър е първата европейска авиокомпания, която възобнови пътническите полети от лондонското летище "Лутън" и от Виена от 1 май. Авиокомпанията обяви днес старта на нов маршрут от Бургас до Виена. 

Авиокомпанията съобщи, че ще започне да изпълнява полети от Лондон до курорти в Португалия и Гърция съответно от юни и юли. От 16 юни Уизеър планира да лети от "Лутън" до Фару в Португалия, а от началото на юли - до Закинтос, Корфу, Родос и Крит в Гърция.

По време на полетите ще бъде задължително носенето на маски както от екипажа, така и от пътниците. Пътуванията ще стават с висока степен на хигиенизиране и дезинфекция.

Компанията потвърди, че тази година ще открие нова въздушна връзка между Абу Даби и Източна Европа.

От превозвача отбелязват, че "въпреки пътуването в момента да е ограничено от правителствените разпоредби, очакванията им са за облекчаване на ограниченията, тъй като ситуацията се подобрява, и клиенти ще могат скоро да започнат да пътуват отново.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg