EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нискотарифната авиокомпания "Райънеър" вече на печалба

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нискотарифната авиокомпания "Райънеър" вече на печалба

mail16:45 | 28.07.2022прегледи 1113 коментарикоментари 0


Нискотарифната авиокомпания "Райънеър" обяви, че е постигнала печалба в размер на 170 милиона евро през тримесечния период от началото на април до края на юни, предаде ДПА. Година по-рано авиопревозвачът отчете загуба в размер на 273 милиона евро.

Ирландската компания е реализирала печалба въпреки ограниченията поради войната в Украйна и проблемите на много летища, породени от липсата на достатъчно персонал, отбелязва агенцията. 

Печалбите на "Райънеър" обаче все още са "много по-ниски" в сравнение с времето преди да избухне пандемията от КОВИД-19, се казва в съобшение на авиокомпанията. Тя предупреждава за риска от нова пандемична вълна.

"Не може да игнорираме риска от разпространението на нови варианти на коронавируса през есента на 2022 г.", заяви главният изпълнителен директор на "Райънеър" Майкъл О'Лиъри, цитиран от ДПА.

"Нашият опит от разпространението на варианта Омикрон на коронавируса през ноември миналата година и от инвазията в Украйна този февруари ни показва колко "крехък" е все още авиопазарът", отбелязва О'Лиъри.

"Райънеър" предупреждава и, че резкият скок на цените на петрола ще доведе до повишаването на разходите й за гориво на годишна база.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4144