EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нисколихвени кредити чрез JEREMIE

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нисколихвени кредити чрез JEREMIE

mail15:20 | 08.03.2012прегледи 880 коментарикоментари 0


Намаление от поне 50% на лихвените нива по кредитите, отпускани на компаниите, предвижда новият продукт - „Инструмент за предоставяне на финансиране чрез поделяне на риска" (FRSP - Funded Risk Sharing Product)  по инициативата JEREMIE от управляващия орган на оперативна програма „Конкурентоспособност", който финансира проекти на малки и средни предприятия. Представители на бизнеса се запознаха с револвиращия  инструмент, целта на който е да подобри достъпа до финансиране на малките и средни предприятия.
На банките ще бъдат отпуснати 150 млн. евро с нула процента лихва за период от три години. Те ще трябва да осигурят още толкова при техния лихвен процент. При комбинирането на двата ресурса лихвата ще намалее поне на половина. Тъй като на пазара липсва дългосрочно кредитиране, този инструмент ще предлага дългосрочно финансиране до десет години.
При селекция на банките с най-голяма тежест ще е критерият за предложен нисък лихвен процент. Очаква се отпускането на ниско лихвени кредити да стартира през есента.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg