EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Ниски нива на контрабанда на цигари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ниски нива на контрабанда на цигари

mail13:44 | 23.10.2019прегледи 740 коментарикоментари 0


Резултатите в борбата срещу контрабандата са добри и се работи активно те да се подобряват. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на представянето на резултатите от проучването на празните опаковки от цигари, показващи тенденциите и нивата на незаконна търговия.
Резултатите от проучването на празните опаковки от цигари, показващи тенденциите и нивата на незаконна търговия сочат, че 3,4 процента е контрабандата на цигарите за второто тримесечие на 2019 г. Това е намаление от 0,4 процента спрямо първото тримесечие на тази година и 1,3 процента спрямо второто тримесечие на 2018 г.
Премиерът Борисов изтъкна, че извън тези резултати, митниците и МВР са задържали над 62 тона нарязан тютюн. Освен това, заради добрата работа на българските власти, контрабандистите на цигари вече се изнасят извън България. Той съобщи, че колегите му от Унгария и Словакия са изказали благодарност за работата на техните служби с българската служба за борба с организираната престъпност. Той уточни, че в тези две страни е била прекратена работата на две огромни фабрики за контрабанда с цигари, която е работела с български консумативи. "Сега, когато видяха, че в България няма шанс, започнаха да изнасят фабриките другаде", заяви Борисов. Той допълни, че това е поне 15-ата поредна фабрика за контрабандни цигари, извън пределите на България, която е била разбита с данни на българските служби до партньорските служби.
С 10 процента има по-голям приход от алкохола, посочи Борисов. Това е благодарение на 24-часовия мониторинг на дестилационните колони. Според него това веднага е дало отражение. Подобна система ще бъде въведена и за горивата.
Министър-председателят изтъкна, че приходите от борбата с контрабандата отиват директно в бюджета. Той припомни, че преди години контрабандата с цигари е била 34 процента, докато сега е 3,4.
"Ние имаме за цел да увеличаваме доходите", каза още Борисов. Освен това правителството постоянно инвестира в изграждането на необходимата инфраструктура в страната. Затова Борисов добави, че парите от борбата срещу контрабандата са необходими за бюджета, за да може България да продължи ръста на икономиката и да е конкурентоспособна на Балканите.БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg