EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

НЗОК купува автомобили за 660 хил.лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НЗОК купува автомобили за 660 хил.лв.

mail11:08 | 04.06.2015прегледи 1299 коментарикоментари 1


НЗОК е обявила обществена поръчка за закупуването на общо 20 автомобила от шест вида - луксознен седан и луксозно комби, автомобили среден клас, съответно седан и комби, мини ван и бус. Това показва справка в регистъра на обществените поръчки, цитиран от btv. Цената на обществената поръчка е 660 000 лева.
Справка с официалните каталози на производителите показва, че поне 2/3 от марките коли, представени у нас, отпадат с елементарен и законен финт - изискване на поръчката всичките 6 вида автомобили да са на един производител и вносител. Бусове, ванове и луксозни коли с подобни параметри едновременно произвеждат само 5 производители - три френски марки и две германски.
Четири от потенциалните петима участници обаче не могат да се включат в конкурса заради дребни, но задължителни условия за участие.
Крайният срок за подаване на офертите е 29 юни. На този етап от касата не коментират.
„Казусът е симптоматичен за това как обществените пари се изразходват, това се прави по същия начин с бюджета на болниците”, заяви бившият здравен министър д-р Стефан Константинов.По думите му или някой в касата е фен на дадена марка, или не само Глинка Комитов (шефът на НЗОК-б.р.), но и някой от роднините на направилия обществената поръчка ще кара такъв автомобил. Констнатинов посочи, че като министър е спрял подобна обществена поръчка за доставката на линейки.
Според бившия председател на етичната комисия към БЛС проф. Милан Миланов, парите в НЗОК са станали „кюп” по времето на министър Гайдарски и това е дало възможност за сериозни злоупотреби.
И двамата бяха категорични, че НЗОК се управлява лошо – искат се още пари без да е ясно какво е довело до преразхода, а в същото време контролът е бюрократичен.

 


Тагове: НЗОК, коли, поръчка
 
Коментари
 
Валентин Митев - 05-06-2015 г. 14:17:21

Срамота! В колко държави институциите моат да си позволят такова безочие!? Някой ако може да посочи. А някой в медиите може да опише как това става да речем в Турция или Унгария или която и да е случайно избрана страна:(

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101