EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нефтохим спира работа през февруари 2010 за месец

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нефтохим спира работа през февруари 2010 за месец

mail11:47 | 25.11.2009прегледи 945 коментарикоментари 0


Лукойл ще затвори нефтопреработвателния си завод в България през февруари 2010 г., информира руските сайтове „Ведомости" и Лента.ру , като се позовават на Reuters.
Причината била, че предстои да се извърши капитален ремонт на заводското оборудване.
Една от трите инсталации за дестилация на петрол ще спре да работи на 15 януари за годишна профилактика от 50 дни, другите две ще бъдат спрени през февруари и ще започнат да функционират съответно през март  и началото на юни.
Според руските медии обаче някои нефтохимически инсталации на рафинерията с капацитет от 142 хил. барела на денонощие ще бъдат временно спрени поради липса на суровина, като се очаква да заработят в началото на март.
Действително комбинатът спира изцяло производствената си дейност през февруари за един месец, за да бъде извършен капитален ремонт, цитирана е фирмата от Mediapool. Целта е да бъде повишена надеждността на оборудването, което ще премахне необходимостта от частични ремонти в следващите 4-5 години, обясниха от пресслужбата. Ще бъдат въведени в експлоатация и два нови производствени обекта, които ще увеличат производството на горива по стандарта Евро-5.
Февруари е подбран за извършване на ремонта, защото традиционно по това време на годината продажбите от завода са по-слаби.
От "Нефтохим" категорично отхвърлиха твърдението на руския сайт, че спирането било и поради липсата на суровини, като го определиха като абсурдно.
От няколко месеца в бургаската рафинерия не работят инсталациите в полимерното и нефтохимическото производство. Няма промяна на това положение, докато не се промени и конюнктурата на пазара на полимери и химически продукти, казаха от "Нефтохим".
Комбинатът стана собственост на "Лукойл" през 1999 г. за 101 млн. долара.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037