EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нестле България с нова инвестиция от 22 млн.лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нестле България с нова инвестиция от 22 млн.лв.

mail13:25 | 14.05.2021прегледи 1482 коментарикоментари 0


На специална онлайн дискусия с представители на над 50 представители на медии от цяла България, мениджърският екип на Нестле България представи и коментира както резултатите за 2020 г. и какво стои зад тях, така и успешната адаптация и трансформацията на ангажиментите и плановете на компанията в трите основни направления: икономическо, устойчиво и социално развитие, в съответствие с настъпилата извънредна ситуация в световен мащаб.

"Органичният ръст в страната беше положително повлиян от иновациите в портфолиото ни, ръст на категориите храни за домашни любимци и кулинарни продукти, както и значителния ръст в канала на електронната търговия. Още по-развълнувани сме да оповестим, че по план 2021 г. е поредната година, която ще отбележим с нова инвестиция от 22 милиона лева. Тази инвестиция отразява стратегическата роля на нашата фабрика и включва разширяване и автоматизация на производствен капацитет на нови продукти.“, сподели Петър Стоилов, изпълнителен директор на Нестле България.

Нестле инвестира във фабриката си в София, като за 2020-та година компанията е вложила 23 милиона лева в нови технологии, продуктови иновации, устойчиво развитие и модернизация на оборудването. Сара Вуйтине, Мениджър на Фабрика за шоколадови продукти и бисквити, Нестле България, сподели, че постоянните усилия на компанията за подобряване на устойчивите практики във фабриката водят до значителни резултати, спестявайки над 32 тона пластмаса и 43 тона хартия на природата. Компанията отчита и 31% спад на генерираните въглеродни емисии и 15% при консумацията на вода за 2020-та година. За настоящата година амбицията на Нестле България е да намали разхода на вода с допълнителни 4% и да достигне 100% зелено електричество във всички свои помещения в България.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg