EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Несебър - столица на сватбения туризъм

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Несебър - столица на сватбения туризъм

mail13:07 | 16.02.2023прегледи 728 коментарикоментари 0


Българин на 73 г. и рускиня на 78 г. са най-възрастната двойка, врекла се във вярност в Несебър през 2022 г. Още два брака от миналата година правят впечатление с висока възраст на двойките. В единия случай българин на 70 години се жени за 72-годишна украинка, а при другия – двама израелци, мъж на 69 и жена на 67 години. Най-младото семейство, създадено през изминалата година е на 21-годишен мъж и неговата 19-годишна избраница, и двамата - българи. Това съобщиха от пресцентъра на община Несебър.

Интересен за 2022 г. е бракът между българин на 52 г. и украинка на 20 г., който е поредното доказателство, че за любовта възраст няма. Това е и двойката с най-голяма разлика, сключила брак в Несебър през миналата година. Друг факт в подкрепа на всеизвестната истина, че няма граници за любовта, са влюбени с разлика във възрастта от 29  години. Младоженецът е на  63г., а булката –  на 34 години, и двамата са българи, разказаха от общинската администрация.

През изминалата година гражданските бракове, сключени в Несебър, са 156, заедно с пресъставените. Има съюзи между българка и швейцарец, българин и американка, германец и българка, португалец и българка, индиец и българка, германец и рускиня, босненец и ливанка, казаха от пресцентъра на община Несебър и уточниха, че в града на ЮНЕСКО своята любов са запечатали с подпис и изцяло чуждестранни двойки от Великобритания, Израел, Украйна.  

Първата сватба през миналата година е била на 14 януари, а последната – на 17 декември. Менделсон е звучал най-много през септември – 32 пъти, през юли – 22 пъти, през август – 20.

На т. нар. огледална дата 22.02.2022, която се приема за особено късметлийска и вещаеща щастлив съвместен живот, са сключили брак две двойки. 

Първата сватба през настоящата 2023 г. се е състояла на 6 януари, Богоявление.

Предпочитанията за сключване на брак именно тук – на брега морето и сред хилядолетното културно-историческо богатство, превръщат градът в дестинация за сватбен туризъм през последните години. Кметът на Несебър Николай Димитров нееднократно е подчертавал, че именно този вид туризъм общината се стреми да наложи, обясниха от там.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg