EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Необезпечените договори в МРРБ са за 280 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Необезпечените договори в МРРБ са за 280 млн. лв.

mail11:30 | 20.04.2010прегледи 782 коментарикоментари 0


Общата сума на финансово необезпечените договори на МРРБ е 280 милиона лева. Това каза на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, цитиран от БТА.
От тези договори частично необезпечените са на стойност 200 милиона лева, а напълно необезпечените са на стойност 80 милиона лева.
 Министърът уточни, че финансово необезпечени са договори, които към годината, в която са подписани, не са били в поименния списък към бюджета на министерството, а частично финансово необезпечените договори към годината на подписването са фигурирали "дори и със стойност от един лев".
На 16 април 2010 г. министър Плевнелиев съобщи, че  МРРБ има задължения в размер 1.1 млрд. лева за бъдещи периоди, което е далеч от неговите възможности.
Тогава той още заяви, ще продължи спирането на договори, като реакция на ситуацията.
По думите му – в бъдеще е по-важно да се създадат правила и затова има работна група, която работи всеки ден.
„Хаосът е пълен, когато аз дойдох, фактурите излизаха от чекмеджетата.
Нямаше регистър на договорите, нямаше архиви. Дали са спазвали закони или не, това ще каже Прокуратурата, за мен е важно да успокоим хората и да забравим миналото”, каза той.
Според Плевнелиев не трябва да се спекулира много с това, че служители са полагали подписи под финансово необезпечени договори, защото също са си вършели работата.
Трима служители в МРРБ например са казали, че са подписвали тези договори под натиск.
Уволнени са 32-ма и са останали 13 на работа. „Аз съм последният човек, който с агресия и натиск ще се отнася към своите служители”, каза министърът.
Плевнелиев каза, че е убеден, че МРРБ ще бъде едно от първите министерства, които ще се включат в новия механизъм за разплащане на старите задължения през Българската банка за развитие.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg