EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Немски индустриалци атакуват Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Немски индустриалци атакуват Китай

mail13:00 | 19.07.2010прегледи 761 коментарикоментари 0


Президентите на два от най- изтъкнатите немски компании са атакували инвестиционния и бизнес климат в Китай по време на срещата си с китайския премиер Уен Джиабао, съобщава Financial Times.
Критиката от бизнесмените, в лицето на изпълнителните директори на Siemens и BASF, идват на фона на повишаващото се негодувание сред чуждите бизнесмени, опериращи в Китай.
Коментарите на директорите на Siemens и BASF са още по - уязвими, тъй като са насочени директно към китайския премиер и то публично по време на четиридневната визита на германския канцлер Ангела Меркел в Китай.
Изпълнителният директор на BASF Юрген Хамбрехт заяви, че химическият концерн е засегнат от рестрикциите върху чуждестранния бизнес и се оплака, че чуждестранните компании са били принудени да прехвърлят бизнес и технологично ноу - хоу към китайски компании в замяна на осигуряване на достъп до пазара.
„Това не е отговаря особено с възгледите ни за партньорство,” заяви пред китайския премиер изпълнителният директор на BASF по време на срещата им в Китай.
Визирайки правителствените производствени практики, актуална тема за оплакване от чуждестранните компании и правителства в последно време, изпълнителният  директор  на Siemens Питър Лошер коментира, че чуждестранните компании, опериращи в Китай „очакват да намерят равностойни условия на полето на обществените поръчки.”
Лошер, който е също така председател на Азиатско - тихоокеански комитет за немския бизнес, призова Пекин бързо да премахне търговските и инвестиционни ограничения в сфери като автомобилни и финансови услуги.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg