EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Немски завод покани абитуриенти на работа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Немски завод покани абитуриенти на работа

mail15:09 | 18.05.2017прегледи 1335 коментарикоментари 0


„90 процента от управляващия ни персонал първо са работили в производството. Този факт е показателен за кариерното развитие, което може да имате при нас“. С тези думи Красен Кръстев, управител на „Мекалит България“ ЕООД, покани завършващите тази година момчета и момичета да постъпят на работа в немския завод, разположен в зона „Куклен“, част от „Тракия икономическа зона“ /ТИЗ/. 70 абитуриенти от 3 професионални гимназии - ПГ по машиностроене – Пловдив, ПГ „Цар Иван Асен II“ – Асеновград и ПГ по селско стопанство – Куклен, разгледаха производствената база в днешния „Ден на отворените врати“ .

„В рамките на 3 седмици това е втората фирма, която отваря врати за нашите ученици. Първо беше турската „Техно Акташ“ АД, а сега немската „Мекалит България“, подчерта началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова. „Така младите хора разпознават фирмите, а и вече коментират и сравняват различните условия на труд. Опознаването на място, добиването на информация от първоизточника, прави професионалния избор по-лесен“, бе категорична тя и благодари на екипа на „Клъстер Тракия икономическа зона“ за реализирането на инициативата „Ден на отворените врати“ в заводите.

„Това е един от начините да покажем съвременното и модерно лице на българската индустрия. 140 предприятия в „Тракия икономическа зона“ ви очакват, трябва да знаете, че имате възможност за успешна индустриална кариера в родината“, заяви пред зрелостниците Катя Стайкова, административен директор на клъстера. Тя напомни, че ТИЗ не само непрекъснато привлича нови инвеститори, но и инвестиралите вече тук разширяват производството си.

Като „Мекалит България“, която през 2012 г. започна производство на пластмасови модули и части като доставчик на световните производители на бяла техника, а от миналата година вече навлезе и в производството на детайли за автомобилостроенето. Фирмата е доставчик на поддоставчик на „Мерцедес“, например, за части на климатроници. 

„Поради новото производство сме планирали до края на годината увеличение на персонала с 15 процента, в момента тук работят 90 души“, обясни Красен Кръстев. Той подчерта, че фирмата усъвършенства програмите за обучение и развива социалните пакети, които се изразяват в различни видове бонуси към заплатата.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 990