EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Немска компания с инвестиция в Благоевград?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Немска компания с инвестиция в Благоевград?

mail11:07 | 01.02.2022прегледи 783 коментарикоментари 0


Областният управител на Благоевград Валери Сарандев се срещна с изпълнителния директор на германска компания - доставчик за автомобилната индустрия от федерална провинция Баден-Вюртемберг, съобщиха от областната управа.

Поводът за визитата е изразен интерес от страна на германския инвеститор за проучване на инвестиционните възможности в Благоевград да бъде изграден завод за изработка на високотехнологични изделия, предназначени за автомобилостроенето.

Делегацията се води от ръководителя на Службата по търговско-икономически въпроси в Мюнхен Стефан Йонков, съобщават още от областната управа. Оттам допълват, че инициативата Благоевград да бъде сред локациите, които се посещават в България, е обсъдена и договорена през ноември миналата година с предишния областен управител.

След срещата в Областната администрация, представителите на немската компания се срещнаха с кмета на Благоевград Илко Стоянов, за да бъдат обсъдени конкретните параметри и необходимите условия за осъществяването на инвестицията, посочват от областната управа и допълват, че визитата продължи с оглед на потенциални индустриални терени, върху които да бъде изграден заводът на компанията.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037