EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нелегални автомобили спрени от движение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нелегални автомобили спрени от движение

mail15:00 | 26.04.2011прегледи 682 коментарикоментари 0


За два месеца инспекторите на ИА „Автомобилна администрация” заловиха 100 автомобила, с които се извършват незаконни превози на пътници и товари, съобщиха от пресцентъра на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
Всички те са спрени от движение за 6 месеца, като са им отнети предните регистрационни табели и документите за регистрация.
Най-голям е броят на заловените леки автомобили – 59. С тях са извършвани незаконни таксиметрови превози. За осъществяването на превози без лиценз са спрени от движение 26 товарни автомобили. 15 са автобусите и микробусите, извършвали междуселищни превози на пътници без лиценз.
След влизането в сила от 1 март на промените в Закона за автомобилните превози, инспекторите от Автомобилна администрация имат възможност реално да спират от движение автомобил, с който се извършват незаконни превози.
При първо нарушение наказанието е спиране от движение за 6 месеца чрез отнемане на предната регистрационна табела и документите на автомобил, а при второ санкцията е 12 месеца. До момента спирането от движение беше само до заплащане на глобата чрез отнемане на документите.
Другата промяна в закона дава възможност да бъдат спирани от движение чрез отнемане на предната регистрационна табела: автомобили, с които се извършват превози на пътници по автобусни линии под формата на случаен превоз и при нарушения, свързани с извършването на международни превози.
При този вид нарушения регистрационните табели се връщат веднага след заплащане на наложената санкция. От 1 март до сега за установени подобни нередности временно са спрени от движение 490 превозни средства, на които са свалени предните регистрационни табели до заплащане на наложената санкция и отстраняване на нарушението. Санкционираните са 478 чуждестранни автомобили и 12 извършващи превоз по автобусна линия под формата на случаен превоз.
Общата сума от събраните глоби за периода от 1 март до сега е 642 000 лв.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg