EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Неизправни 148 детайла на 2 лайнера Boeing

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Неизправни 148 детайла на 2 лайнера Boeing

mail08:40 | 06.06.2019прегледи 806 коментарикоментари 0


Отделни части от пътнически лайнери 737 МАХ и 737 NG на американския авиоконцерн Boeing, може да са били произведени неправилно, което ще наложи тяхната замяна в самолети от този клас, съобщи Федералното авиационно управление на САЩ.  След провеждане на съвместно разследване е било установено, че неизправни може да са „до 148 детайла, изготвени от подизпълнители“ на авиоконцерна.  Компанията е  успяла да открие серийните номера на самолети 737 МАХ и 737 NG, на които може да са монтирани тези детайли. От авиорегулатора уточниха, че дефектните детайли „може да бъдат подложени на преждевременно излизане от строя“, в резултат на „неправилен процес на изготвяне“.

Припомняме, че преди седмици  Boeing съобцщ, че е завършена работата над промените в програмното обезпечаване на самолетите „Boeing-737 MAX“, експлоатацията на които беше прекратена след самолетни катастрофи в Индонезия и Етиопия.
Корпорацията предостави допълнителна информация, поискана от Федералното авиационно управление на САЩ, в това число по въпроса за това, как трябва да действат пилотите в различните режими на полета. След предоставянето на тази информация „Boeing”, съвместно с Федералното авиационно управление на САЩ, трябва  да вземат  решение за сроковете за провеждане на сертификационни летателни изпитания.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg