EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Незаконният риболов в света

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Незаконният риболов в света

mail13:30 | 09.05.2013прегледи 619 коментарикоментари 0


Незаконният риболов носи загуби между 10 и 23 милиарда долара в световен мащаб годишно, сочи оценка на американска организация с нестопанска цел, цитирана от Ройтерс.Трудно е да се определи точно икономическото влияние на незаконния риболов, тъй като уловът се пласира на черния пазар. Организацията Oceana, чиято централа е във Вашингтон, е взела данни за риболова по страни, които са
предоставени на ООН, и след това ги е съпоставила със статистическите данни за продажбите на риба и морски дарове на различните пазари по света.
Когато цифрите не съвпадат, организацията определя размера на загубите, нанесени на икономиката чрез незаконен риболов. Според доклада търговията с незаконен улов може да възлиза на 11 до 25 милиона тона морски продукти. Обект на незаконен риболов стават най-скъпите морски видове. Глобите често са малка част от потенциалната печалба, се посочва в доклада. При един случай в САЩ за незаконен улов на стойност 1 милион долара е наложена глоба от 3500 долара.  В доклада се посочва също, че незаконната търговия застрашава 260 милиона работни места, зависещи от морския риболов.
 


Тагове: риболов, свят
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg