EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Незаконните такси да се връщат в бюджета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Незаконните такси да се връщат в бюджета

mail12:30 | 07.01.2011прегледи 525 коментарикоментари 0


Таксите, събрани от незаконни регулаторни режими, да се връщат в държавния бюджет, иска БСК
Най-често общинските администрации въвеждат незаконни нови такси за различни услуги за бизнеса, показват проучванията на камарата
POS-терминалите в държавните и общинските институции да са средство, чрез което бизнесът да си плаща таксите, когато иска да се лицензира или регистрира. Това предлага Българската стопанска камара на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, във връзка с разработения от ведомството проект за изменение на Закона за ограничаване на административното регулиране и контрола върху стопанската дейност.
БСК предлага още събраните пари от незаконно въведените от някои общински и държавни администрации такси да се връщат обратно в бюджета.
Експертите на БСК подкрепят напълно предложението на икономическото министерство да се регламентира практиката държавните и общински такси да се формират само на разходен принцип, т.е. да покриват реалните разходи за услугата, а не тя да струва различно в различните институции. Освен това, камарата застава и зад предложението приходите от такси за лицензиране, удостоверяване и регистрация да не се използват за бонуси за чиновниците във ведомствата.
БСК напълно приема и решението за приемането на „мълчаливото съгласие”, което ще дисциплинира служителите в администрацията и ще намали корупцията.
Камарата настоява да се създаде възможност фирмите да проследяват по електронен път движението на своите преписки и да се санкционират служителите, виновни за евентуално забавяне.
 


Тагове: такси, бюджет
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158