EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Недостиг от работна ръка в британската икономика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Недостиг от работна ръка в британската икономика

mail13:40 | 23.11.2022прегледи 572 коментарикоментари 0


Великобритания трябва да използва имиграцията, за да реши недостига си на работници и да насърчи икономическия растеж, смята ръководителят на Камарата на британската индустрия Тони Данкър.

Тони Данкър ще отправи своя призив към британските политици да бъдат "практични" по отношение на имиграцията на годишната конференция на Камарата на британската индустрия в  Бирмингам, в която членуват повече от 190 000 компании.

Очаква се още Данкър да каже, Великобритания трябва да позволи "икономическа миграция" в районите, където трудно се намират квалифицирани работници.

Речта на ръководителя на Камарата идва на фона на сериозни затруднения на фирмите да наемат персонал и овакантените работни места  са на почти рекордно ниво.

В същото време последните данни показват, че нивото на безработицата в Обединеното кралство се е повишило, а Английската централна банка прогнозира, че почти ще се удвои до 2025 г., тъй като страната преминава през тежка рецесия.

Националната статистика отчита, че бизнес инвестициите във Великобритания са намалели през последните месеци и остават под нивата отпреди пандемията.

Би Би Си съобщи, че Тони Данкър смята да каже на бизнес лидерите и работодателите да бъдат "максимално откровени към хората" по въпроса за острия недостиг на работна ръка, за това, че страната "не разполага нито с хората, нито с продуктивността, от които има нужда".

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg