EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Не само Lehman е лъгал клиенти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Не само Lehman е лъгал клиенти

mail10:30 | 09.04.2010прегледи 712 коментарикоментари 0


Големите банки са прикривали нивото на задлъжнялостта си през последните пет тримесечия като са ги понижавали временно непосредствено преди публикуването на финансовите си отчети, съобщава The Wall Street Journal, позовавайки си на данни от Федералния резерв.
Около 18 банки, сред които Goldman Sachs, Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Bank of America и Citigroup, са се възползвали от специални счетоводни схеми, които са им дали възможност да заблудят инвеститорите за реалното финансово положение на съответната компания. По този начин в края на всяко тримесечие в продължение на минимум последните пет тримесечия тези банки са представили по- ниско ниво на задлъжнялост с цел финансиране на търговията с ценни книжа в рамките на около 42 %. В средата на цитирания период нивото на задлъжнялостта се е повишила.
Именно високият темп на нарастване на задлъжнялостта на банките стана една от основните причини за финансовата криза. След банкрута на Bear Stearns и Lehman Brothers банките станаха по- внимателни към публикуването на високи нива на дълг и риск, опасявайки се, че това може да се отрази на стойността на акциите им и на техния кредитен риск, отбелязва The Wall Street Journal, цитиран от електронното издание на в. Ведомости.
„Всички искат кредитните им портфейли да изглеждат добре в края на тримесечието, за да бъде демонстрирано по- ниско ниво на риск,” коментира бивш анализатор на Goldman Sachs.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046