EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

"Не купувам от Lafka" превзе Facebook

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Не купувам от Lafka" превзе Facebook

mail12:00 | 09.01.2014прегледи 1368 коментарикоментари 0


Послание "Не купувам от Lafka" превзе Фейсбук. Само за часове на принципа "предай нататък" съобщението вече има хиляди споделяния. Според авторите на идеята само бойкот от страна на потребителите е в състояние да спре походът на лавкаджийската олигархия.
Веригата от павилиони, собственост на "Булгартабак" чрез "Табак маркет", извършва мощна експанзия в страната. Тя вече бетонира позициите си във Варна и се насочи към Бургас, Кърджали и Смолян.
Концепцията на мащабния проект на групата около Корпоративна банка и Делян Пеевски е в нейните будки да бъде концентрирана цялата търговия с папироси, пиене и преса. ДПС вече внесе закон, който налага пълна забрана за продажбата на цигари в хипермаркетите, магазините, ресторантите и бензиностанциите. Според проекта тютюневи изделия ще могат да се купуват от ограничен брой специализирани обекти, посочени след конкурс, провеждан от НАП. Търговците ще трябва да отговарят на множество изисквания, на който всъщност ще отговаря само "Lafka".
Будките "Табак маркет" вече затвориха не един обект във Варна, а самият проектозакон ще бъде фатален за производители, дистрибутори и всички търговци на дребно на вестници, цигари и алкохол – общо около 20 000 будки и магазинчета./източник Varnautre.bg


 


Тагове: Lafka, купуване
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg