EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

НДСВ пак настояват за заем от МВФ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НДСВ пак настояват за заем от МВФ

mail17:46 | 05.06.2009прегледи 851 коментарикоментари 0


velchev22Икономическият екип на НДСВ за пореден път призова министъра на финансите на България Пламен Орешарски да започне преговори за отпускане на кредитна линия за страната ни от МВФ. Това партията в лицето на Милен Велчев прави безуспешно от януари насам.
Днес екипът на НДСВ представи икономическата си програма за следващия мандат. Приоритетите в нея са „запазване на валутния борд, реформиране на публичния сектор и стимулиране на данъчната политика“, съобщава БТА.
Икономистите на партията са на мнение, че е възможно ставката на данъка върху добавената стойност да бъде редуцирана от 20 на 18 на сто. Това обаче можело да се случи единствено след като стане ясно, че икономическата криза е отминала.
По отношение на предизборните програми на останалите партии Владимир Каролев е заявил, че в тях не са заложени реални и действащи антикризисни мерки. Спореднего в програмата на ГЕРБ пък има и "сериозен ляв завой". В началото на програмата се споменава за "социална пазарна икономика", което го нямало „никъде другаде, освен в Германия, където има силна намеса на държавата в икономиката“.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg