EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НДК вече държавен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НДК вече държавен

mail13:30 | 04.05.2011прегледи 2772 коментарикоментари 0


Днес Министерският съвет прие Разпореждане за образуване на еднолично акционерно дружество с държавно участие на капитала "Национален дворец на културата - Конгресен център София" ЕАД. Дружеството е универсален правоприемник на Творческо стопанско обединение "Национален дворец на културата".С Разпореждането на Министерския съвет е определено правата на държавата в дружеството да се упражняват от министъра на финансите.Капиталът на "Национален дворец на културата - Конгресен център София" ЕАД е формиран от непарична вноска, внесена като апорт на българската държава, представляваща стойността на правото на собственост върху имотите и определена по реда на Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост. Едноличен собственик на капитала е българската държава, представлявана от министъра на финансите.

Дружеството ще се управлява от едноличния собственик на капитала и Съвет на директорите. За членове на първия Съвет на директорите с мандат от пет години са определени Тодор Влайчев, Мариана Чолакова и Десислава Бинева.

Тодор Влайчев има дългогодишен опит в бизнес мениджмънта и управлението на недвижими имоти. От 2007 г. е генерален мениджър на „И Еф Джи Пропърти Сървисиз" - България и член на Борда на директорите. Преди това, в продължение на осем години, е административен управител и мениджър маркетинг и комуникации в „ПрайсуотърКупърс"- България. Влайчев е сертифициран одитор и оценител, съосновател и член на Камарата на независимите оценители в България. Магистър е по бизнес администрация от Сити Юнивърсити, САЩ. Има множество специализации в чужбина.
Мариана Чолакова е управител на компанията „Сол Комюникейшънс", която работи в областта на консултирането на чуждестранни инвеститори. От 2008 г. е представител на Германо-българската инсутриално-търговска камара за район Южен Централен със седалище в Пловдив, а от 2010 г. е Почетен консул на Федерална република Германия в Пловдив. Защитила е докторат по философия в Лайпцигския университет, Германия. Магистър по философия от Софийския университет. Носител е на „Кръст за заслуги към Федерална Република Германия (с лента).
Десислава Бинева работи в областта на медиите, връзките с обществеността и рекламата, маркетинговото и административно управление. От 2007 г. е Изпълнителен директор на Съюза на издателите в България, като от средата на 2008 г. ръководи и дейността на фондацията за журналистическа етика. Бинева е магистър по връзки с обществеността от Софийски университет и възпитаник на Френската езикова гимназия в гр. Варна. Специализирала е в областта на мениджмънта на малки и средни предприятия, кризисния ПР и комуникационното управление. Дипломиран вътрешен одитор по ISO9001:2000.
 


Тагове: НДК, държава
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg