EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Наш фермер награден за ИТ система за пчели

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Наш фермер награден за ИТ система за пчели

mail11:15 | 08.04.2016прегледи 1788 коментарикоментари 0


Българският участник Петко Симеонов - производител на биологичен мед, спечели Европейската награда за млад фермер с проекта си за дистанционно управление на пчелни семейства чрез интегрирана ИТ система, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Това стана по време на Третия Европейски конгрес на младите земеделски производители в Европа, който се проведе на 6 и 7 април в Брюксел, под егидата на Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент.

Българският представител беше излъчен след проведен национален конкурс за Европейската награда за млади фермери, организиран от евродепутата Владимир Уручев през 2015 в София, в партньорство с Министерство на земеделието и храните, Националната служба за съвети в земеделието и Националната асоциация на младите фермери в България.

Европейският конгрес на младите фермери е най-мащабното събитие, посветено на младите земеделски производители от цяла Европа. В тазгодишното издание на Конгреса се включиха повече от 200 фермери от 17 държави-членки. Събитието е признание за ролята на младите земеделци за бъдещето на аграрния сектор и платформа за обмен на добри практики и опит, създаване на контакти между тях самите, както и с представители на агробизнеса и Европейските институции.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101