EUR 1.9558
USD 1.9078
CHF 2.0136
GBP 2.3116
CNY 2.8254
you tube
mobile version

Начало на проект „TRUST“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Начало на проект „TRUST“

mail17:00 | 20.02.2013прегледи 931 коментарикоментари 0


В Българската търговско-промишлена палата (БТПП) бе обявено началото и представен проекта „TRUST“ - Прозрачност за устойчива социална политика, осъществяван с финансовата подкрепа на фонда за достойни условия на труд и тристранен диалог в рамките на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 г.

Планираните дейности по проект „TRUST“ включват проучвания и анализи на трипартитното сътрудничество в България; организиране на работно посещение в Норвегия с цел обмяна на добри практики в областта на трипартитния диалог с Конфедерация на работодателите в Норвегия; организиране на кръгла маса и провеждане на семинари в шестте планови региона на България за представяне на резултатите от извършените проучвания и наложилите се изводи, свързани с подобряване ефективността на работа на тристранното сътрудничество.
Партньор по проекта на БТПП от Норвегия е Конфедерацията на работодателите в Норвегия (NHO), организация със значителен опит и влияние в тристранния диалог и в областта на колективното трудово договаряне, от където биха могли да се взаимстват добри практики.
Специален гост бе Н.Пр. Гюру Катарина Х.Викьор, посланик на кралство Норвегия в България. Посланик Викьор отбеляза, че Норвегия е добър пример по отношение на трипартитното сътрудничество и демонстрира работещ модел, базиран на усилието на всички заинтересовани страни да работят за благосъстоянието на страната.
Цветан Симеонов, председател на БТПП, посочи, че като цяло тристранният диалог в България се нуждае от усъвършенстване и основните направления са съгласувани между социалните партньори.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg