EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Находището Галкиниш заработи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Находището Галкиниш заработи

mail10:00 | 09.09.2013прегледи 470 коментарикоментари 0


В промишлена експлоатация влезе голямото газово находище Галкиниш, Туркменистан предаде ИТАР-ТАСС. По обем на запасите, които възлизат на 26,2 милиарда кубични метра, находището заема второ място в света и Китай го разглежда като основна суровинна база за трансазиатски доставки.
За разработката на Галкиниш Китай е отпуснал кредити на стойност 8,1 милиарда долара. Те бяха предназначени за изграждането на съоръжения на находището, където работят над 30 000 души. В разработването участва Китайската национална петролна и газова корпорация (CNPC), която е пробила 22 кладенеца, построила е завод и комплекс от други производствени обекти.
На преговорите в държавния концерн Туркменгаз се планира да бъде съгласуван поредният кредитен транш, предназначен за втория етап от разработката на находището. По данни на концерна Туркменистан и Китай вече са сключили договори за доставката на около 40 милиарда кубични метра годишно. Само през първото полугодие от страната за Китай са изнесени 15 милиарда кубични метра газ. На междуправителствено равнище има споразумение за увеличаване на обема на доставките допълнително с 25 милиарда кубични метра годишно.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg