EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Нахлува още студ & минусови температури

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нахлува още студ & минусови температури

mail07:01 | 30.12.2014прегледи 1966 коментарикоментари 0


Над страната ще продължи да нахлува студен въздух. Над Западна България облачността временно ще се разкъса и намалее и във високите полета температурите ще паднат до минус 12°, минус 15°, съобщиха от НИМХ.

В останалата част от страната минималните температури ще са предимно между минус 9° и минус 4°, в София около минус 12-13°. Облачността ще е значителна с повече разкъсвания над северозападните райони. Слаби превалявания от сняг ще има главно в южните и източни райони от страната. Ще бъде студено с максимални температури между минус 2° и минус 7°, в София – около минус 6°.

Над планините облачността ще е значителна, с превалявания от сняг главно в Родопите. Вятърът ще е умерен и силен и постепенно ще се ориентира от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 10°, на 2000 метра около минус 15°.

По Черноморието ще е облачно и с прекъсвания ще превалява сняг. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще са от минус 2° до 1°.

Силен вятър, снегонавяванията и преспи по пътищата на страната блокираха Северна и Северозападна България, предадоха регионалните кореспонденти на БГНЕС.

Поради усложнената метеорологична обстановка са затворени всички третокласни пътища в Северозападна България, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Спира се движението на товарни автомобили над 12 т. От агенцията препоръчват да не се предприемат пътувания в Северозападна България. Силен вятър и големи снегонавявания блокираха пътя от Монтана за Лом, където 30 автомобила затънаха в преспите.

Поради бурни ветрове и снегонавявания временно се ограничава и движението на автомобили по третокласния път Ресен-Обединение, в област Велико Търново.

Във всички села на община Ловеч е обявено бедствено положение. Освен блокирани пътища, там има и проблеми с електрозахранването.

Снегът и ниските температури затрудняват и жп движението. Влаковете, които тръгват или пристигат на Централната гара в София, се движат са закъснение. Според БДЖ, причината за това са замръзналите стрелки на жп-линиите.

Днес се очаква в Северозападна България снеговалежите да намалеят, а вятърът да отслабне. Слаби превалявания от сняг ще има главно в южните и източни райони от страната. Очаква се обаче температурите да паднат още, като на места да достигнат минус 15 градуса.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4258