EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НАТО провежда най-голямото си кибер учение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАТО провежда най-голямото си кибер учение

mail12:05 | 20.11.2015прегледи 1184 коментарикоментари 0


Най-мащабното учение на НАТО по киберзащита „Cyber Coalition – 2015 г.“ се провежда в периода 16 – 20 ноември. В него участват почти всички страни-членки на Алианса, както и различни партньорски държави. За поредна година Република България участва в учението със съвместен екип от експерти от заинтересовани ведомства, координиран от Министерството на отбраната.

Сценарият на учението е разработен от планираща група на страните-членки, като се използва симулирана кибер среда на НАТО за създаване на реалистични предизвикателства за участниците. За трета година домакин на учението е Естония, където основен екип го координира. Останалите участници се включват от собствените си страни в различни части на територията на НАТО.

Основните цели на учението тази година са свързани с подобряването на комуникацията между страните-членки, структурите на НАТО и външни партньори, както и способността им за сътрудничество. Освен техническите предизвикателства учението засяга и някои правни аспекти, свързани с кибер защитата.

С цел подобряването на партньорството на НАТО с индустрията, тази година за пръв път има участие и на частния IT сектор./МО


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg