EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Насърчават заетостта сред младежи до 29г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Насърчават заетостта сред младежи до 29г.

mail15:00 | 28.02.2012прегледи 342 коментарикоментари 1


Проектът на МТСП „Работа за младите хора в България” ще бъде предложен за обсъждане в Министерски съвет. Това съобщи днес социалнитя министр Тотю Младенов в Севлиево. Реализацията на инициативата е планирана в Националния план за действие по заетостта за 2012 г., като се предвижда тя да се реализира през периода 2012-2013 г. Целта на документа е обединяване на мерки, програми и услуги за информиране, обучение и заетост на младите хора до 29 години.
Министър Младенов поясни, че сред конкретните действия, включени в проекта на документа, са сключване на национално споразумение със социалните партньори „Първа работа”, преглед на законодателството и на действащите програми за младежи и прилагане на „Гаранция за младежта“ в съответствие с европейската инициатива „Възможности за младежта”. Предвижда се още въвеждане на обмен на информация с Министерство на образованието, младежта и науката за нуждаещите се от първа работа след завършване на средно или висше образование и за рано отпадналите от училище.
 


 
Коментари
 
Аз Азов - 28-02-2012 г. 15:42:15

Изчисляването на безработицата у нас е некоректно Непрекъснатите спорове за броя на безработните в страната има логично обяснение. Разминаването в изчисляването на процента на безработицата у нас идва от факта, че Агенцията по заетостта отчита само на базата на регистрираните безработни лица в бюрата по труда. В същото време обаче не всички останали без работа, се регистрират там. Зад това стоят конкретни практики, при това зашеметяващо порочни и дори незаконни. Практиката на заблуждаване на националната, а от там и на европейската статистика, оказва се е повсеместна. Когато регистриран безработен реши да прекрати регистрацията си по собствено желание, тя в не малко случаи се прекратява, като в документите се посочва, че въпросното лице е „започнало работа с посредничеството на бюрото по труда”! Порочният механизъм е следният: лицето попълва заявление в което посочва трите си имена, ЕГН и подчертава в бланката изречението: “Желая да ми бъде прекратена регистрацията”. Там обаче не е посочено, че той “жела

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg