EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Наръчник за млади предприемачи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Наръчник за млади предприемачи

mail15:34 | 26.02.2018прегледи 3095 коментарикоментари 0


„Първи стъпки в бизнеса“ Наръчник по предприемачество е най-новото издание на Фондация „Българска памет“. То цели да запознае младежите с основите на стартирането на бизнес, като им загатне за многобройните възможности, които предлага самостоятелната заетост и ги мотивира с успешни примери за предприемачество в България. Наръчникът е практично и полезно пособие, в което ще намерите отговор на въпросите:

•    Какво представлява предприемачеството?
•    Какви умения и компетенции са нужни, за да си предприемач?
•    Защо е важно предприемачеството?
•    Какви са стъпките към успешен бизнес старт?

„В днешно време предприемачеството отразява състоянието на икономиката в дадена страна. Младежкото предприемачеството е възможност за създаване на работни места, което позволява бизнесът и организациите да се развиват и е предпоставка за намаляване на безработицата сред младите, както на местно, така и на регионално и национално ниво“, коментира Живко Костуров, Координатор „Проекти“ към Фондация „Българска памет“ на пресконференцията за представянето на наръчника.

Публикуването на изданието е заключителна част на 3-дневен семинар под мотото „Младите хора – новата вълна предприемачи на 21-ви век“, което се проведе между 15 и 17 ноември 2017 г. През първия модул на семинара 30 младежи от Родопите преминаха през неформално обучение за придобиване на предприемачески компетентности, а през втория - бяха осъществени срещи с реализирали се предприемачи, с цел да се насърчат и вдъхновят младите хора към развитие на собствени идеи и предприемаческо мислене.  както и да получат полезна информация за предоставяни възможности за младежко предприемачество в България.

Организатор на инициативата е Фондация „Българска памет“, а финансирането е по Национална програма за младежта (2016 – 2020), Министерство на младежта и спорта.

Изданието можете да изтеглите напълно безплатно от www.bgmf.eu.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014