EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Напредва проектът за хърватски LNG терминал

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Напредва проектът за хърватски LNG терминал

mail18:01 | 12.03.2019прегледи 1398 коментарикоментари 0


Държавната хърватска компания LNG Croatia разреши изграждането на плаващ терминал за втечнен природен газ на остров Крък. Окончателното инвестиционно решение за изграждането на проекта бе прието възоснова на резултатите от задължителната процедура за открит сезон, се казва в изявление на LNG Croatia.

Откритият сезон определи бъдещите приходи на проекта, прогнозата за капиталовите разходи във връзка с провежданите процедури за възлагане на поръчки за плаващи FSRU и работата по EPC/инженеринг, снабдяване и строителство, което е специфична форма на договаряне, използвана в някои индустрии, където изпълнителят на EPC е отговорен за всички дейности от проектиране, доставка, изграждане, въвеждане в експлоатация и предаване на проекта на крайния потребител или собственик/ и прогнозите за необходимите инвестиции от акционерите на LNG Croatia.

Процедурата за възлагане на плаващи,складови и регазификационни инсталации беше извършена през ноември 2018 г.

Корабоплаващият гигант LNG Golar бе избран за проекта и ще преобразува своя танкер Golar Viking LNG в плаващо FSRU за159.6 млн. Евро ($182.2 млн.). Корабът, построен през 2005 г., след преобразуването има планова доставка до мястото на терминала между 30 септември и 20 октомври 2020 г.

През януари 2019 г. бе осъществена процедурата за възлагане на инженеринг, доставка и изграждане на кей с помощни съоръжения и свързващ газопровод за приемане на LNG от терминала, в резултат на което консорциумът, състоящ се от Pomgrad, GP Krk и STSI, предостави за работа € 58,4 милиона. Работата по договора трябва да започне до края на март /началото на април тази година.

LNG Croatia добави, че е приключил задължителния процес за резервиране на капацитета на LNG терминала, което доведе до резервиране капацитета на терминала в размер на 0,52 bcma. След всички процедури за възлагане на обществени поръчки, общите капиталови разходи по проекта са намалени до €233,6 млн., в сравнение с първоначално планираните €383 млн., съобщи LNG Croatia.

Източник: CBBSS INFOLETTER ON OIL AND GAS E&P 2019


Тагове: терминал, LNG
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg