EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НАП:Последен ден за корпоративни данъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП:Последен ден за корпоративни данъци

mail09:45 | 31.03.2014прегледи 686 коментарикоментари 0


Изтича срокът за декларирането на корпоративния данък, напомнят от Националната агенция за приходите. Днес е и последният ден, в който фирмите могат да платят налога.

Близо 200 хиляди декларации за облагане с корпоративен данък са подадени по електронен път. До изтичането на определения срок се очавка в агенцията да постъпят общо около 400 хиляди формуляра. Днес е и крайния срок, в който трябва да се плати дължимияТ корпоративен данък след приспадането на направените авансови вноски. Фирмите, които подават декларациите си по електронен път, ползват един процент отстъпка от налога, но не повече от хиляда лева. Отстъпката се ползва само, ако и данъкът е внесен в срок.

И през тази година продължава съвместната инициатива на НАП с Националния статистически институт за подаване само на едно място на годишните отчети за дейността на фирмите, които те представят едновременно с данъчните декларации. Запитвания от граждани и фирми се приемат в информационния център на НАП и на електронната поща на агенцията.

Данъчната кампания за физическите лица продължава до края на април - срок, в който заедно с декларирането на доходите трябва да се внесе и дължимия налог.


Тагове: данък, НАП
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg