EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НАП удари хазартните сайтове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП удари хазартните сайтове

mail09:10 | 28.09.2023прегледи 468 коментарикоментари 0


Над 150 сайта, чрез които се организират хазартни игри от дружества без действащ лиценз по Закона за хазарта, са спрени от началото на септември от изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП), съобщиха от приходната агенция.

По-голямата част от тези хазартни оператори имат разрешение да развиват дейността си в държави извън ЕС, но не и в България, обясняват от НАП.

От там посочват, че след публикуване на решението на интернет страницата им, сайтовете, посочени в него, следва да преустановят дейността си до три дни. Ако след изтичане на този срок нерегламентираните онлайн платформи са достъпни в България и през тях може да се правят залози от потребители в страната, НАП ще сезира съда, след което магистратите издават разпореждане към доставчиците на интернет услуги у нас да прекратят достъпа до страниците и техните поддомейни.

Решенията на изпълнителния директор на НАП, както и разпорежданията на Софийския районен съд се публикуват в рубриката "Онлайн хазарт" в сайта на приходната агенция, отбелязват от НАП.

От там припомнят още, че поддържат и актуален списък на интернет страниците, чрез които се организират хазартни игри от лица, които нямат действащ лиценз по Закона за хазарта. Ако потребител попадне на нерегламентирана онлайн платформа за залози, от НАП посочват, че той може да подаде сигнал към приходната агенция на имейл: illegal_gambling@nra.bg, като е необходимо да посочи сайта и своя интернет доставчик.

 

/ВЙ/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158