EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НАП срещу шофьори с глоби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП срещу шофьори с глоби

mail09:46 | 14.06.2010прегледи 1486 коментарикоментари 1


Националната агенция по приходите (НАП) ще продава автомобилите на собственици, неплатили глоби, наложени им от КАТ, съобщи агенцията. Причината за това решение на НАП е във факта, че през последните години драстично се е увеличил броят на шофьори, нарушили правилата, но не плащащи глоби.
НАП съобщава за няколко най-драстични случаи. Гражданин, който дължи над 3000 лв. за глоби на КАТ е натрупал сумата от общо 79 неплатени наказателни постановления. Шофьорската му книжка е отнета от КАТ, но глобите са останали неплатени.
Други петима души не са си платили глоби за над 1000 лева за всеки от тях. Всичките са заплашени от запор и продажба на колите им, ако не се издължат на хазната до седмица.
НАП дава на длъжника от 3 хиляди лева едноседмичен срок да плати или да представи обезпечение. Ако не стори това, инспекторите на приходното ведомство могат да запорират колата му и да я продадат на търг.
Нововъведение в практиката на НАП по събиране на глоби било прихващането им от суми за възстановяване. Например, ако гражданин има неплатена глоба, с нея ще бъде намалена сумата за възстановяване при връщане на надвнесен данък или когато се ползват различни данъчни облекчения.


 


 
Коментари
 
Krasimir Georgiev - 21-03-2011 г. 15:38:16

moga li da vnesa globata ot 500lv.rasro4enoi trqbva li da podam molba nqkade

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg