EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НАП пусна три нови е-услуги

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП пусна три нови е-услуги

mail07:05 | 12.01.2022прегледи 605 коментарикоментари 0


НАП пусна три нови е-услуги за потребители, регистрирани по специални режими за облагане с ДДС, съобщава агенцията. Те са за улеснение на данъкоплатците, регистрирани по специалните режими - извън ЕС, специален режим в рамките на ЕС и специален режим за дистанционни продажби на стоки, внасяни от трети страни или територии.

Чрез е-услуга "Справка за плащания по данъчен период" се предоставя подробна информация за извършените плащания в България, като държава членка по идентификация по данъчни периоди за специалните режими.

С новата електронна услуга "Справка за плащания по дата на плащането" се предоставя подробна информация за извършените плащания в България, като държава членка по идентификация, за посочен данъчен период по дата на плащането за специалните режими.

Третата нова услуга "Справка за плащания по държава на потребление" предоставя подробна информация за извършеното разпределение на платените суми в България, като държава членка по идентификация към съответните държави членки по консумация, по данъчни периоди за специалните режими.

Справките, предоставяни от всяка от услугите, са тримесечни - за специален режим извън Съюза и специален режим в Съюза и месечни - за специален режим за дистанционни продажби на стоки, внасяни от трети страни или територии.
Всяка от услугите е двуезична - на български и английски език.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg