EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НАП проверява повторно 500 фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП проверява повторно 500 фирми

mail14:22 | 09.06.2010прегледи 835 коментарикоментари 0


До няколко седмици ще възложа повторното извършване на 500 вече приключени ревизии, за да бъде проверено дали не е имало сделка между проверяващите и фирмите, казва в интервю за национален всекидневник изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов. Това са част от мерките, които висшето ръководство на агенцията предприема в борбата с корупцията в НАП.
В допълнение на това до края на юни в цялата страна ще бъде направен подбор за ръководители на ревизионни екипи. Целта е на тези постове да бъдат назначени най -способните и почтени хора, които ще изпълняват своите задължения без съмнения за участие в корупционни схеми.
По думите на изпълнителния директор в момента, съвместно с МВР, текат десетки разследвания за корупция, а служителите, които са виновни, не само ще бъдат уволнени от НАП, но ще бъдат предадени на правоохранителните органи за търсене на наказателна отговорност. Според изпълнителния директор при всеки случай, в който се докаже корупция, ръководството в съответната териториална дирекция или офис на НАП, също ще получава дисциплинарни наказания.
От НАП припомнят, че през последната година са уволнени 35 души, заради съмнения за участие в корупционни схеми.
Според Стефанов първата стъпка в изчистването на НАП от корупцията е признанието, че тя съществува, а втората е хората да сигнализират за нея. Гражданите могат да се обаждат на 0700 18 700 за нарушения и корупционни прояви на цената на градски разговор от цялата страна. Сигнали се приемат от понеделник до петък от 9.00 до 17.30 ч. Информация за нередности и сигнали за корупция могат да се изпращат и по пощата на адрес: 1000 София, бул. „Дондуков” 52, Централно управление на НАП, както и по електронен път чрез специалното приложение на НАП.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg