EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НАП проверява и певците за неплатени данъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП проверява и певците за неплатени данъци

mail14:33 | 30.11.2009прегледи 841 коментарикоментари 0


В монета се проверяват 16 от най-популярните имена в естрадната и фолк музика за укриване на доходи. Това съобщават от Национална агенция за приходите. Започват масови проверки на естрадните, поп, рок и фолк изпълнители, заради подозрения, че укриват доходите си. НАП вече е установила, че едно от най-популярните имена в българската естрада изобщо не е подавало данъчна декларация в последните 5 години. Фолкпевица декларирала доход от 86 000 лв. за 2008 г. при положение, че хонорарът й за едно участие е минимум 6 500 лв.
Проверяват се броят и стойността на недвижимите имоти, собственост на певците и техните семейства. Освен това НАП е получила и информация за превозните средства, които изпълнителите притежават или ползват.  Ще бъде извършено сравнение на официално декларираните от звездите доходи със стойността на имуществото, което притежават. Ако на този етап бъде открито разминаване, от НАП ще възложат проверка. При извършването на проверката се събира официална информация за всички доходи и имущества, включително банковите авоари и луксозни вещи. При невъзможност певецът да докаже скъпите си покупки с официално декларираните доходи, се възлага ревизия, която приключва с ревизионен акт, а укритите доходи се облагат с данъци.
При установяване на нарушение материалите ще бъдат предадени на Прокуратурата. Наказанието за укриване на данъци в особено големи размери може да стигне до 8 години лишаване от свобода.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048