EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НАП проверява 11 висши чиновници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП проверява 11 висши чиновници

mail15:50 | 23.01.2012прегледи 564 коментарикоментари 0


Това стана ясно след подписване на споразумение за сътрудничество със Сметната палата. Сред 11-те, на които НАП прави данъчна ревизия, има действащ заместник-министър, заместник-областен управител, двама съдии в окръжни съдилища, трима председатели на общински съвети, двама заместник-кметове и един член на политическа партия, който не е подал встъпителна декларация. Проверките, които са по Закона за публичност на имущество на лица, заемащи висши държавни длъжности, са текли по различно време през 2010 и 2011 г., каза говорителят на НАП Росен Бъчваров. Проверките са в резултат на открити нарушения, за които Сметната палата е сезирала НАП. Бъчваров подчерта, че проверките са по различен повод, част от тях са приключили, а част от тях не.
До 2011 г. от Сметната палата в НАП са получени 561 сигнала за несъответствие. НАП е приключила проверката по 494 от тях и след приключване на проверките са открити сериозни данни за разминаване между притежавано имущество и доходи за 11 лица, заемащи висши държавни длъжности. За това са започнали ревизии, обясни Красимир Стефанов.
За 2011 г. НАП откриват несъответствие в декларациите на 167 висши чиновници и НАП е започнала преди две седмици да проверява и тях. След приключването на ревизиите ако се открият сериозни нарушения и има данни за престъпление, сигналите се изпращат на прокуратурата.
Директорът на НАП и председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров подписаха споразумение за сътрудничество и взаимодействие. Целта на споразумението е да се подобри работата между двете институции. До момента и двамата ръководители я оценяват като чудесна, но казаха, че новото споразумение, което сключват, е стъпка напред. Споразумението е и в изпълнение на препоръките на ГРЕКО, организацията за борба с корупцията, която преди време отправи препоръки към институции у нас, предимно свързани със законодателството. /БГНЕС


 


Тагове: НАП, чиновници
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg