EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НАП очаква огромни опашки днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП очаква огромни опашки днес

mail11:45 | 30.04.2010прегледи 1328 коментарикоментари 0


Огромни опашки чака днес НАП и предупреждава, че голяма част от данъкоплатците не са подали все още декларациите си. Днес изтича срокът за данъчните декларации и плащането на данъка върху доходите на физическите лица. Всички данъчни служби ще работят с удължено работно време, съобщава агенция Стандарт нюз.
Досега 350 000 души са предали декларациите си. Което означава според НАП, че 250 000 данъчни декларации трябва да бъдат подадени до края на деня.
За да се избегнат огромните опашки пред дирекциите на приходната агенция, данъкоплатците могат „да попълнят така наречената Декларация за доходите с баркод, която безплатно може да се изтегли от сайта на НАП. Този формуляр може да се изпрати на адреса на офиса на НАП от техния постоянен адрес, информират от приходната агенция.
Ако данъкът се плати в следобедните часове, има опасност парите да не стигнат до сметките на приходната агенция до края на деня и да се начислят лихви, предупреждават още от НАП. Въпреки че оскъпяването ще е минимално - с няколко стотинки, те ще останат дължими към държавата.
Ако данъкът се плати по електронен път и декларацията бъде подадена по интернет може да се използва отстъпка от 5 на сто от дължимата сума.
От началото на другия месец данъчните ще започнат съпоставки между декларираните доходи и информацията от работодателите за изплатени задължения.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg