EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НАП открива пет нови банкови сметки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП открива пет нови банкови сметки

mail18:05 | 26.09.2023прегледи 468 коментарикоментари 0


От началото на октомври плащанията по банков път към Националната агенция за приходите (НАП) ще се извършват по пет нови банкови сметки в БНБ, съобщиха от приходната агенция.

От НАП обясняват, че всяка от сметките е предназначена за погасяване на определено задължение - данъци, социалноосигурителни и здравни вноски, вноски за допълнителното задължително пенсионно осигуряване и вземания, подлежащи на принудително събиране от публичен изпълнител. Гражданите и дружествата от цялата страна ще плащат по определената сметка задължението си, независимо към коя структура на НАП са регистрирани по постоянен адрес или адрес на управление. 

Преводите към приходната агенция ще продължат да се осъществяват от всяка банка в страната или друг доставчик на платежни услуги, съобразно тарифите на съответните финансови институции, отбелязват от НАП. Те добавят, че до края на септември плащанията ще се извършват към досегашните банкови сметки.

От НАП посочват още, че гражданите и дружествата могат да продължат да погасяват своите задължения без такси като използват физическите ПОС терминали в офисите на приходната агенция, както и виртуалния ПОС (е-услугата за плащане) в Портала за електронни услуги на НАП.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158