EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НАП напомня за фискалните устройства

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП напомня за фискалните устройства

mail09:20 | 02.03.2012прегледи 324 коментарикоментари 0


Във връзка със зачестили въпроси относно идентифицирането на задължените лица по Наредба № Н-18/2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, НАП напомня следните правила:
При въвеждане в експлоатация на фискалните устройства във фискалната памет се записва освен датата, часа и минутата на въвеждане в експлоатация, и идентификационния номер по чл. 84 от ДОПК на задълженото лице:
когато е физическо лице и не е едноличен търговец по смисъла на Търговския закон, е 10-значен и съвпада с единния граждански номер (ЕГН), съответно с личния номер на чужденец (ЛНЧ),
във всички останали случаи (включително - клонове и поделения) задължените лица се идентифицират с 9-значен идентификационен номер по чл. 84 ДОПК.
В края на март изтича срокът, в който всички притежатели на фискални устройства трябва да ги свържат с агенцията. Дотогава всички бензиностанции и газ-станции в страната трябва да монтират нивомерни системи на резервоарите си.
Чрез регистъра на фискалните устройства може да проверите дали дадено фискално устройство е възможно да бъде доработено съобразно изискванията на закона или се налага закупуването на ново.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg