EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

НАП напомня за неплатени задължения по имейл

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП напомня за неплатени задължения по имейл

mail12:02 | 08.11.2017прегледи 9465 коментарикоментари 0


Длъжници към НАП вече получават съобщение за невнесени в срок данъци, осигурителни вноски  или други държавни вземания, за чието събиране отговаря Агенцията. Кампанията е част от мерките, с които приходната агенция стимулира доброволното изпълнение на задълженията от своите клиенти и ще се провежда регулярно.

Част от електронните съобщения са с информативен характер и съдържат данни за дължимите данъци, осигурителни вноски или други такси и глоби, без да са упоменати изрично конкретните размери на дълговете. Съдържанието им е различно в зависимост от това дали има образувано изпълнително дело за дълговете или не. Виж образците тук.

В имейлите се посочва също, че клиентите на НАП могат да направят справка за всички свои просрочени задължения чрез електронната услуга на Агенцията на inetdec.nra.bg, ако притежават електронен подпис или персонален идентификационен код.

Друга част от електронните писма предупреждават, че срокът за доброволно плащане на задълженията им е изтекъл и ако получателите им не платят до един месец, то НАП ще образува изпълнително дело.


Тагове: НАП, данъци
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg