EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НАП: Козметично студио без счетоводни документи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП: Козметично студио без счетоводни документи

mail13:20 | 26.11.2009прегледи 941 коментарикоментари 0


Известно столично студио за лазерна козметика не отчита нито един лев приход от дейността си. Това са установили инспекторите от териториална дирекция на НАП София-град при проверка. В студиото не е имало нито един касов апарат, а плащанията от клиентите не са отразявани по никакъв начин.
Служителите на НАП са установили също, че нито един от присъстващите в момента на проверката служители на студиото не е имал трудов договор. Първоначално работещите са отказали съдействие и достъп на инспекторите до счетоводните документи на фирмата. Служители на студиото са опитали също да укрият част от документите от столичните данъчни.
На собствениците на студиото е съставен акт за установяване на административно нарушение и им е даден срок от два дни да представят пред НАП всички счетоводни документи на фирмата. Санкцията за укриване на обороти може да достигне до 20 000 лв.  Предстои столичните инспектори да връчат на собствениците и акт за отказ от съдействие на органите по приходите.
Във връзка с проверката изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов е разпоредил да се направи анализ на рисковете за укриване на данъци и осигурителни вноски в този бранш.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg