EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

НАП запорира сделката Виваком & Дунарит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП запорира сделката Виваком & Дунарит

mail06:00 | 30.03.2015прегледи 2600 коментарикоментари 2


Националната агенция за приходите (НАП) е наложила запор върху акции и дялове в шестте предприятия.  Шестте предприятия са БТК, "Дунарит", "Авионамс", ГАРБ, НУРТС и "Фърст диджитал", за които белгийският гражданин Пиер Луврие заяви преди няколко дни, че е купил чрез фирмата си LIC33 от Цветан Василев. Той каза, че е платил за дяловете в тях 1 евро и е обещал да плати дълговете им от около 900 млн. евро към Корпоративна търговска банка (КТБ).

От НАП потвърдиха за запора, като посочиха, че той обхваща и шестте посочени фирми, но отказаха да съобщят подробности. "На всяка от фирмите, за които са налице законовите основания, са наложени обезпечителните мерки", гласи официалният отговор на НАП.

Юристи коментираха, че Данъчно-процесуалният кодекс позволява на НАП да налага такъв запор, когато има вероятност с акциите и дяловете да се извърши сделка, при която продавачът да не внесе данък в бюджета. Запорът, направен от НАП, не позволява акции и дялове от тези предприятия да се продават, залагат като обезпечение, наемат или с тях да се извършват всякакви други действия. В същото време запорът върху разпоредителни сделки няма да попречи на самите предприятия да продължат да работят нормално.


Тагове: НАП, запор, Виваком
 
Коментари
 
Яна - 28-03-2015 г. 11:21:07

Леле, това ще е лавина от недоволни, заради тоя Пеевски.

Валя - 28-03-2015 г. 11:40:04

А Горанов е куче на Пеевски, както знаем.

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg