EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НАП Варна разкри 23 млн. лв. задължения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП Варна разкри 23 млн. лв. задължения

mail16:50 | 06.06.2011прегледи 753 коментарикоментари 0


362 варненски фирми се ревизират за спазване на данъчното и осигурителното законодателство от инспекторите в дирекция „Контрол” при ТД на НАП Варна за първите пет месеца на 2011 година, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция във Варна". 179 от ревизиите са приключили, като инспекторите по приходите са установили допълнителни задължения към бюджета за над 23 милиона лева.
Допълнително установените задължения са в голямата си част от ревизии, извършени в строителния бранш, където допълнително установените задължения са в размер на близо 8 милиона лева. На следващо място по установени задължения в хода на ревизионните производства са производителите и търговците със зърнени култури, където установените допълнителни задължения към хазната са в размер на над 7 милиона лева. Извършените ревизии на търговци на едро и дребно са приключили с 57 ревизионни акта, като установените допълнителни задължения при тях са за близо 2 милиона лева.
Над 19 милиона лева са установените задължения към хазната от невнесен или укрит Данък върху добавената стойност / ДДС /, а 700 хиляди лева е невнесеният корпоративен данък.
„Усилията ни са насочени към своевременното разкриване и ефективно противодействие на фирмите, които правят опити за измами с ДДС. Предприемаме допълнителни мерки за разкриване на механизмите на данъчни измами, а така също и за засилване на данъчно – осигурителния контрол. Фирмите, които си позволяват да укриват ДДС или не го внасят в законния срок, се дерегистрират и служителите ни предприемат всички мерки за принудителното му събиране. От началото на 2011 година по наша инициатива сме дерегистрирали по ДДС над 120 фирми ”, заяви териториалният директор Светлан Петков.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg