EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

НАП-Варна затвори 15 обекта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП-Варна затвори 15 обекта

mail15:05 | 23.08.2016прегледи 865 коментарикоментари 0


Регионалната дирекция на НАП във Варна запечата четири супермаркета в черноморския комплекс „Албена" и още 11 в курорта „Златни пясъци", съобщава приходната администрация на морския град. Всички магазини за хранителни стоки са от една и съща верига супермаркети, регистрирани на три отделни дружества.

До крайната мярка се е стигнало след предприетите действия от НАП по обезпечаване на вземания - чрез запор на парични средства от касите на обектите. И трите дружества имат задължения към НАП в големи размери. Въпреки че дневните обороти на всеки от обектите надхвърля 7000 лева, задълженията към бюджета не се погасяват, пояснява Красимир Павлов, старши експерт в звено „Комуникации" в териториалната дирекция.

Данъчните инспектори разкриват, че работещите в обектите не са назначени на трудови договори, а на договори „за лизинг". Това означава, че назначени към едно от дружествата, те биват преотдавани на другите дружества. След среща с ръководството на НАП-Варна управителят на дружествата е поел ангажимент за погасяване на всички данъчни и осигурителни задължения в най-кратък срок.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg