EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НАП-АДВ ще прихваща всички задължения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП-АДВ ще прихваща всички задължения

mail13:52 | 06.11.2009прегледи 590 коментарикоментари 0


Във вторник ще стане ясно какви ще бъдат съкращенията в структурните звена на Националната агенция за приходите /НАП/, съобщи изпълнителният директор на ведомството Красимир Стефанов.
По думите му сега ще бъде направен анализ за вливането на Агенцията за държавни вземания /АДВ/ в НАП. Стефанов предположи, че той ще бъде готов до 17 ноември и тогава ще бъде направена преценка в кои звена и колко съкращения ще има в АДВ.
Вливането на АДВ ще допринесе ползи за гражданите, коментира Стефанов, цитиран от БТА. Според него улеснението ще бъде, че всички събирания и задължения ще се обслужват на едно място. Освен това, когато се издават удостоверения за участия в обществени поръчки, ще се следят всички задължения, които имат кандидатите, посочи Стефанов. Той каза още, че с вливането на двете агенции, когато се възстановяват суми от бюджета, ще могат да бъдат прихващани всички задължения на гражданите и на фирмите.
През цялата 2009 година НАП върви със същите темпове на събираемост както през миналата година, посочи Стефанов. Той изрази надежда, че предприетите мерки от агенцията, включително съвместни с агенция "Митници", ще допринесат приходите през декември да бъдат идентични като миналогодишните.
Има доста сигнали за злоупотреби в различни териториални дирекции и всички ще бъдат проверени, коментира Стефанов. Той посочи, че вече е завършила проверката на футболните отбори в страната, а сега започва проверка и на футболистите, при които има несъответствия между имущество и доходи.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039