EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Наказателни постановления срещу "ТЕЦ Бобов дол"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Наказателни постановления срещу "ТЕЦ Бобов дол"

mail06:40 | 23.01.2019прегледи 736 коментарикоментари 0


Наказателни постановления за налагане на имуществени санкции, общо в размер на 102 000 лв., са били издадени във връзка с осъществена контролна дейност и установени нарушения на "ТЕЦ Бобов дол" ЕАД, през 2017 г. и 2018 г., съобщават от Регионалната инспекция по опазване на околната среда /РИОСВ/ - Перник.
Първото констатирано нарушение през 2017 година е за това, че дружеството извършвало дейност по обезвреждане за депониране на отпадъци без издадено от компетентния орган действащо комплексно разрешително. Санкцията по това наказателно постановление е в размер на 50 000 лв., а то е влязло в сила с решение на Административния съд в Кюстендил.
През миналата година ТЕЦ-ът е бил санкциониран за неуведомяване на инспекцията за авария, довела до изпускане на непречистени шламови води в река Разметаница. Издаденото постановление е за 15 000 лв. имуществена санкция, потвърдено с решение на съда в Дупница.
Топлоцентралата е глобена с 2 000 лв. за неподдържане на необходимото качество на заустваните отпадъчни води и за експлоатиране на инсталация повече от 120 часа/годишно без пречиствателно съоръжение.
Друго нарушение се отнася за неизпълнение на задължението да се извършват непрекъснати измервания на обема на димните газове, преминаващи през изпускащо устройство.
Последното нарушение е затова, че дружеството не е уведомило компетентния орган - изпълнителния директор на изпълнителна агенция по околна среда за промяната във функционирането на инсталацията - въвеждане на нов вид гориво - биомаса, пораждащо емисии, уточняват от РИОСВ - Перник.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg